Informacje, ogłoszenia
Pobierz dane XMLDrukuj informacjęSzczegóły informacji
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Podprogram 2017
Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.
Informacja ogłoszona dnia 2018-08-31 08:09:03 przez Dawid Śliwiński
Akapit nr - brak tytułu
PODPROGRAM 2017 – efekty
1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Łęknicy przy współpracy z Bankiem Żywności w Gorzowie Wlkp realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 160 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Łęknica.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
-
8 332,26 kg żywności;
-
160 paczek żywnościowych;